Asa cum ii spune si numele, HSiPC este varulul lui Home Monitoring. Diferenta este aceea ca poate fi controlat folosind applicatia pentru iOS iDK.
Comenzile pentru output-uri sunt simplu de detectat:
##CN -> connected
#DO011 -> #, DO = Digital Output, 01=Numarul pinului, 1=state (0 sau 1)
#PW031 -> #, PW = PWM, 03=Numarul canalului, 1=duty cycle (0-9)
#AI273 -> #, AI = Analog Input, 273=valoarea
#DI1 -> #, DI = Digital Input, 1 = state (1 sau 0)
In rest algoritmul este similar cu cel de la Home Monitoring. Functioneaza doar ca in cel mai bun caz BOM-ul costa undeva in jur de 338 RON – 380RON, cel mai scump articol fiind shield-ul Ethernet. Ca atare, singurul client (cel care de altfel a si initiat proiectul) Cristina, s-a temut sa faca o astfel de investitie, desi dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, trial-version-ul a fost instalat cu tot cu firaraie si cablaraie 🙂 Pentru o saptamana a functionat, testarea completa nu a avut insa loc.
Prin testare completa se intelege testarea tutror scenariilor care ar fi putut avea loc… si nu sunt putine la numar pentru ca nu este inca nici acum clar ce se intampla cu conexiunea daca aplicatia de pe iPhone era inchisa, pusa in stand-by. Nici daca se inchidea nu era foarte in ce stare ramanea sistemul (initiala, reset, idle etc). Apoi toate cele de mai sus trebuiau combinate cu starile Connected si Disconnected.
Doua dezavantaje majore in fata Home Monitoring, care si azi inca functioneaza cu succes (16.02.2014):
– aplicatia iDK este cam instabila
– daca n-ai iPhone… noroc bun 🙂
Deci proiectul a fost arhivat. castigul major consta in aceea ca am reusit sa conectez iPhone-ului la sistemul Arduino.
Am zis
Recent Comments