Home monitoring revine in versiunea rok (aka republic of korea)

De folosit am folosit aceleasi resurse (arduino si ethernet shield) ca si pentru precedentul proiect cu aceeasi denumire. Singura diferenta consta in faptul ca, daca la Sibiu controlul se facea direct la centrala, aici centrala nefiind proprietate personala a trebuit sa gasesc o solutie non-invaziva.

Si atunci in locul releului am folosit un servomotor care prin miscarea unui brat, pur si simplu apasa butonul de ON/OFF al termostatului 🙂 Foarte sugestiv ar trebui sa fie filmuletzul de mai jos. Nu este nicidecum o solutie foarte eleganta din punct de vedere ingineresc, dar pe mine m-a distrat ideea si oricum m-a provocat.

 

Unul din punctele care nu a fost deloc usor, dar pe care l-am nimerit pana la urma (a nimerit orbul Braila!) a fost sa accesez  router-ul de aici (pentru care nu primisem parola) si sa fac port forwarding din meniul pur coreean al device-ului. Parola gasita pe internet, meniul tradus partial cu google translate. Oricum merge 🙂

Acum pentru ca iarna a trecut, o sa mut ansamblul pe telecomanda de aer conditionat. Cum o sa gasesc un pic de timp liber o sa fac upgrade-ul. Sau si mai bine, decat sa il mut, mai bine il extind… Sa mearga si pe aer conditionat si pe centrala.

Enjoy!

Download mai jos:

Home monitoring