Adineauri m-a sunat si Mara sa imi ceara adresa ta de e-mail, dar am refuzat sa i-o dau. N-as vrea sa deschidem iar vreo discutie sterila pe marginea ei. Nu are sens.Si oricum nu cred ca era Mara la telefon, cred ca era o prietena de-a ei care isi prefacea vocea. Ca mie asa mi s-a parut ca e Mara, dar apoi a schimbat de cateva ori timbrul si s-a cam dat de gol. Deci cum ziceam fara discutii puerile despre Mara. E o impostoare. Daca atata i-a mers mintea: sa isi puna prietena sa ma sune. N-are caracter. Si pentru mine, ca si pentru Caragiale: o persoana fara principii, va sa zica ca nu le are. Asa ca i-am inchis telefonul… nu inainte sa ii zic ca e o curva si sa ne lase in pace! 🙂 Stiu ca nu te superi. Daca vrei iti dau numarul ei de telefon si poti sa o suni tu sa vezi ce vroia. Eu banuiesc, dar mi-e rusine sa spun ca e medina in copie. Oricum, ca sa nu zici ca sunt cacanar, numarul ei este 0898989SEX sau poti sa incerci pe fix la 0898998FUCK. Cine stie, poate vrea sa iti transmita La Multi Ani. Dar eu n-as suna-o in locul tau. Ca iar incepem sa discutam despre ea si zau ca nu merita. Sunt pe lume lucruri mult mai importante, cum ar fi bosonul Higgs sau stadiul democratiei in Nigeria. No cam atat despre Mara. Ma opresc aici inainte sa acapareze intreaga discutie.
Va salut cu respectul cuvenit
de Sebant
Don Esteban, este spre agreabila surpriza emailul dvs. Strabatand atata amar de teava, urarile capata o greutate axiologica aparte.
Pe de alta parte, de pe vremea cand Babayaro si Okechukwu ma incatau sau ma dezabuzau la mondialul de acu’ multa vreme, banuiam ca exista o legatura profunda intre mine si Nigeria. Acum totul isi dobandeste noima doar banuita inainte vreme. Nu pot decat sa incerc sa fiu la inaltimea democratiei lor conducadu-mi la fel de democratic personalitatea multipla.
Cat despre Mara, faptul ca a fost in discutie si particula lui Dumnezeu ma face sa ma caiesc putin si sa o sa las deocamdata aprofundeze apostrofarile tale. Poate asta o va ajuta sa vada viata diferit si sa incerce sa-si castige painea de la numarul 08989SALAVATIVAMADECOCALARI.
Multumesc inca o data si inchei cu traditionalul Forza Higgs!
Spor in toate!
de Mitica
Tocmai am primit un e-mail cu o veste neplacuta. Desi era un spam scris in coreeana, am inteles repede ca era vorba de personajul nostru comun 마라. La inceput m-am intristat dar apoi am acceptat situatia si m-am resemnat. Asadar Mara, ca despre ea este vorba, se afla momentan in Vama la sarbi. N-o lasa sa treaca la unguri ca cica are fatza de terorista siriana si in nici un caz de emigrant. Culmea, nemtzii n-o primesc pentru ca cica are fata de militant ultra nationalist de dreapta. De fapt au si emis un mandat de arestare pentru 16 capete de acuzare printre care mentionez la intamplare: plagierea pasaportului, mita si santaj in forma continuata, uz de foloase necuvenite si furt calificat. Este suspectata de recentele atentate de la Istambul, Ierusalim, dar si de uciderea din culpa a lui JFK si a lui John Lennon. De asemenea, se pare ca tot ea a provocat si prabusirea avionului Malaysia Airline (ambele). Deci e clar ca n-o lasa sa treaca nici cu slujbe nici cu ordinante de urgenta anti-guvernamentale. Totusi, culmea, au extradat-o in Romania la Deveselu de unde monitorizeaza actiunile pro si anti. Acuma daca mai bag doua cuvinte cheie cum ar fi arme nucleare de distrugere in masa si numele presedintelui SU ala A si daca din greseala e-mail-ul e rutat prin vreun server mai la nord de paralela 38 atunci mesajul va fi filtrat de nsa si atunci ca in proverbul ala autohton: un nebun arunca o piatra in lac si 10 intelepti se chinuie s-o scoata.

No deci ce incerc eu sa comunic este ca nu ma mai prinde craciunul pe aici si daca vreti sa vizitati vreun templu ateist din seul – starbuks, 7 eleven, lotte world mall – sau daca vreti sa dormiti in stil minimalist si chiar sa mancati cu betzigashe pe podeaua unui apartament ultra ne-mobilat din Jamsil (aproape de gangnam si de dmz) atunci sa va grabiti sa va luati bilete din timp ca cica e mai ieftin.
Semneaza olograf
A voastra cu drag
Mara Marmara
PS sa faca cineva fwd si lui mitich. Koszonom
de Sebant
Motto:
“Acuma stiu ca Mara ma aspteapta,

In stanga mea conduce cineva,

Ma-ntorc la tine beat dupa…”
(Poetul povestii care merge mai departe)Salutam intai de toate faptul ca vom putea discuta despre Mara de pe pozitii geografice mai apropiate, chiar daca al nostru city break-ul gangnam stylish la Seul se amana indefinit. Tara zacustii banuiesc ca incepe sa-si deschida larg bratele in asteptare.

Era de asteptat sa se intample asta cu Mara. Stim cine e si ce face. Politica era pasul urmator firesc. Banuiesc ca se ocupa, inafara de acte teroriste si bombe artizanale, si cu contrabanda – mary jane, hasis, cocaina, lsd, psilocibin cubensis si pleurotus. (Incerc sa contribui si eu la crearea unui readership numeros pentru emailul asta.) Probabil ca va sfarsi cu foarte mult cash in buzunar unde altundeva decat la Marrakech asta in caz ca nu-si va crea propria retea mafiota (La Camarra?).

Va aspteptam cu drag, individual si pereche, pe la Dorful nostru de pe Rin
de Mitica
“Povestea merge mai departe,

Beat printre scoici citesc o carte,
Pe plaja-n vama ma topesc ca ceara,
Si ma gandesc neincetat la Mara.
La Mara-mures cu-ale lui portaluri,
Sorbind palinca din pocaluri,
S-a racorit c-a venit seara,
Si-n asfintit o vad venind pe Mara.
Pe Mara-cana fotbalul se-ntampla,
Privesc spre fifa sprijinit usor in tampla,
Unde esti pele?! C-au ajuns de-ocara,
Nu ne mai poate ajuta decat doar Mara.
Doar Mara-dona cu mana de faur,
Cu care usurel a incaltat gheata de aur,
Cine le poate usura povara,
Un procuror sau poate Mara.
Sau poate Mara-fetzii pontilisti,
Iliesti sau chiar udristi,
Stransi in saci, paziti de Lara,
Croft, si-utilizati de Mara”
Se cauta epilog rimat.
Sa ne-auzim cu bine!
de Sebant
Misterul se adanceste. Cripticele versuri selenare ale melodiei de mai jos, trompetata intamplator sau nu azi dimineata, cand se celebreaza o suma exacta de ani, zile, ore si minute de cand cu intamplarea de la Vama, asadar cripticele versuri ale melodiei de mai jos mi-au adus aminte despre intamplarea de la Vama de acum exact cativa ani, cateva zile, ore si minute. Mare coincidenta, mai ales ca ma aflam in exact acelasi loc ca atunci la Vama, doar ca in Sibiu de data asta. Potriveala este si mai ciudata, pentru ca ieri, intre golurile din meciul cu Elvetia, urmaream halucinat reportajul de pe Digi 24 cu CTP (inregistrat ce-i drept) si am simtit brusc un sentiment de revolta. De acolo pana la melodia Dizident a formatie vocal instrumentale Luna Amara a fost doar un pas, iar playlist-ul youtube a facut restul… si iata ca am dat din nou de Mara. Dar ciudat lucru, Mara in acest context nu este decat in titlu si ascunsa foarte bine in versuri.
Va invit la o auditie unica (adica nu cred sa va miste asa de tare incat sa o mai ascultati inca o data in urmatoarele decenii). Pacat ca ma grabesc asa de tare spre servici, iata inca o asemanare cu ziua de la mare, deci pacat ca ma grabesc asa tare spre servici si nu mai am timp sa scriu, nici macar sa corectez, desi greselile de topica sunt voit intentionate, iar cele de gramatica, ortografie si ortoepie (sau cum ar zice nemuritorul Gambeta: ortopedie) reprezinta doar un trend al limbii romane barbarizata corporatist.
In rest, Hai Romania!
de Sebant
Si iata, destinul a readus-o in viata noastra!

aMara lume a mea! Aici e o posibila cheie a povestii, coroborata cu evolutiile recente din Game of Thrones. Caci va fi existat o trauma pentru Cel-de-Mara-pe-plaja-strigatoriu.Haideti sa il vedem pe plaja, la varsta de 3 ani, 2 luni si patru zile. Se joaca ferice cu o minge pe mal, aruncand priviri nedumerite spre intinderea deconcertanta a baltii. Luat poate de joaca cu alti asemenea lui sau chemat intempestiv de mama grijulie spre a-i scoate scoica din gura, baga de seama tarziu ca mingea a fost luata de apa. Lumea se surpa in sufletul lui cand parintii refuza sa mai mearga dupa mingea care e deja departe in valurile inspumate. Incercand sa-l consoleze unul dintre parinti ii spune ca asa e marea rea cateodata. Si fraza devine leitmotivul sonor al vietii sale, al amarei lumi a lui: marea e rea, marea rea, mare rea, marea, mara, mara, mara. Si atunci nu va fi fiind acest Hodor autohton, oare, tocmai glasul universal care proclama malitia (malizia?) vietii, se revolta impotriva ei sau se resemneaza in fata ei!? Sa-i lasam, deci, glasul sa se faca auzit si sa-i respectam suferinta!

Cat despre minge, ati ghicit! Marea cea rea a luat-o si a oferit-o apoi parsiv echipei nationale. Si de atunci – sa tot fie vreo  16 ani – suferinta lasata in urma de minge s-a propagat pana in inimile microbistilor si se pare ca va ramane acolo pana cand un barbat temerar va lua acea minge a suferintei si o va face sorici cu briceagul talentului sau.

O zi buna va urez! Ma voi retrage caci baza de date s-a restaurat si poate fi folosita.
PS. Cu Albania, daca mai primim inca doua penaltiuri, ii batem cu 1-0.
de Mitica
In traditia clara de Game of Thrones (sau a oricarui serial care se respecta) avem mai multe fire narative. Si ca la orice serial de succes, episodul 3 incearca sa le adune si sa faca ferirciti toti fanii. Asta o sa incerc eu acum, in episodul 3 🙂

Incep cu Luna Amara, pt ca ne cere contextul socio-politic. Nu cred ca au fost alegeri parlamentare (ca alea iti trezesc cele mai mari revolte) in ultimii 5-6 ani in care sa nu ajung inevitabil sa fredonez isteric si sa pun pe repeat in casti, pt un timp, piesa de la luna amara cu “ce-ai votat? ce-ai votat? cum se face c-ai uitat?”.
Si pot sa continuu cu lista de dedicatii muzicale, dar o sa raman la “amara lume a mea” pt ca ne-a adus-o pe Mara iar in cale 🙂
GoT are o sansa sa rezolve acumularea slaba de timpi morti si personaje neesentiale luni acum. Sper sa reuseasca, altfel ramanem doar cu genialul episod al lui Hodor, care l-a inspirat si pe Mitica sa dezvolte pe marginea laitmotivului. Apropo de GoT, colegii mei au simtit nevoia sa ne dea spoliere cu regularitate in primele 2 luni din sezon, atasez aici poze, una de pe usa de la intrarea pe etaj si alta din lift. Pe urma, cum spuneam, actiunea nu ne-a mai ajutat sa avem vreun spoiler, deci n-am mai avut surprize d-astea pe usi.
Despre marea nationala de fotbal, nu prea pot sa mi dau cu parerea, pt ca par obositi, saracii, si si eu sunt obosita tot timpul, deci ar trebui sa-i inteleg, nu? Brusc meciul cu Albania face concurenta de adrenalina cu episodul batalios din GoT. la cum se rezolva partidele cu gol in ultimele 2 min de prelungiri, prevad surprize si/sau oboseala si pironire f mare pe teren, dar poate prindem vreun penalti norocos.
Si ca sa nu uitam ca vorbim despre Vama, tin sa ma plang si pe aceasta cale ca nu am vazut vreme prielnica de bicicleta de vreo 2 sapt si ca ploua ca la tropice in fiecare zi, cu mai multa sau mai putina furtuna, dar ploua:
de Medina
Bag de seama ca intreg fundamentul problemei “Mara” devine suspect de colaps. Si asta pentru ca simplele asocieri pe care le-am facut de-a lungul timpului (deja sunt ani de zile) au indepartat problema de esenta. De la Mara pana la Luna Amara si la GoT desi e drum lung, calea se pare ca este destul de scurta. Adica o baza de date care se restaureaza mai greu, un semn pe o usa sau un interviu cu CTP sunt suficiente sa deturneze intregul edificiu Mara-nian catre ceva… ce nu este. In consecinta propun reintoarcerea la radacina problemei si abordarea ei din punctul de vedere al logicii pure.
Principiile sunt clare si nu foarte multe:
1. Principiul identitatii: Mara este Mara.
2. Principiul noncontradictiei: Mara si non-Mara
3. Principiul tertului exclus: Mara sau Hodor
4. Principiul ratiunii suficiente: daca Mara, atunci Mara
Acestea fiind spuse, cred ca devine evident ca La Fuma rulz in materie de corturi prin care nu intra apa la 3 noaptea, Iasi-ul e aproape de Chisinau, dar fooarte departe de Sibiu, iar Romania are sanse serioase sa se califice mai departe daca: Rusia este descalificata din cauza suporterilor, Franta este deconspirata ca fiind de fapt echipa nationala a Mozambicului si deci nu ar putea participa la Euro, Anglia iese din Brexit, Elvetia devine neutra, Islanda mai da o data faliment, Ucraina devine Rusia si deci e descalificata, Cehia si Slovacia se reunifica, Turcia paraseste nato si pierde cu Siria in optimi,  Ardealul anexeaza Ungaria, Belgia fuzioneaza cu Olanda si Luxemburg devenind pentru a doua oara o singura tara: BeNeLux, Sinn Fein castiga alegerile din Irlanda si Irlanda, Tara Galilor (e tara? sa-mi bag!), Germania invadeaza repede careul de 11 metri al Poloniei si fundasul Austriei inscrie, Catalonia castiga independenta si Spania se dizolva, Portugalia devine stat Brazilian, Suedia scade pretul alcoolului, iar Croatia isi muta capitala la Pula! Ah si sa nu uitam, Romania isi ia revansa cu Albania in finala, castigand la… penalti!
Va iubesc si va stimez!
de Sebant
Regret nespus intarzierea unui raspuns, imi asum responsabilitatea si incerc sa remediez.

Avand in vedere ca situatiile perturbatoare s-au imputinat spre extinctie, respectiv GoT s-a terminat intr-o baie, previzibila, de sange (desi Binele, cum stim de la scoala, invinge intodeauna Raul), si Romania s-a dus linistita de la European acasa, sa se odihneasca, pt ca e nasol in lumea fotbalului profesionist, sustin propunerea antescriitorului meu de a reveni la esenta Marei.
Supun spre discutie Principiul Alteritatii – Mara Cetatean European. Stim cu totii ca din Vama Veche pana la stancile din Dover este o aruncatura de bat european, folosind mijloacele moderne de transport aerian, traseu prin care Mara se poate intalni cu alteritatea europeana: gulasul unguresc, schnapsul slovac, cafeluta vieneza, micul sloven, tagliatella italiana, wurstul german, terina frantuzeasca sau faimosul fish&chips.
Ajungand pe malurile Tamisei, da cu ochii de confuzia britanica, foarte plastic exprimata in acest dialog de buda, pe care prietenul Mitica l-a impartasit cu audienta:
Facand o mica acolada, doar cat sa laud cortul Sebantian in conditii de ploaie, tin sa mentionez ca, in vederea mecului de interes national Germania-Franta din semifinalele CE, am achizitionat una bucata cordeluta cu pufi si stegulete si una bucata impodobire cu floricele in culorile steagului german, care urmeaza a fi purtate la terasa de pe strada plina de suporteri germani.
Cam asa dar mai dragutze:
Inline image 1     Inline image 2
Aceasta cautare de imgini, mai ales cordeluta care am aflat ca se numeste Haarreif, m-a extenuat, deci rog colegii sa ma scuze si ma retrag pt deliberari de pranz.
Astept cu interes propunerile dvs pt sedinta zilnica!
Va pup cu respect!
de Medina
Dragilor,
Nu stiu daca ceea ce urmeaza sa scriu este influentat de nostalgie, febra sau nivelul ridicat de bilirubina din sange (orice ar fi bilirubina), insa este cert ca n-are nici o legatura nici cu melancolia tomnateca si nici cu astenia de primavara (din emisfera sudica). Si asta pentru ca are legatura strict cu coincidenta “dramatica care” (cacofonie intentionata) m-a izbit cu doar cateva zeci de secunde inainte. “Adica cate” sanse sunt ca in aceasta zi superba cu ploaie si, dupa cum spuneam, febra si bilirubina crescuta (orice ar fi bilirubina) sa ma lovesc frontal/parietal de o poza care, fara tagada ramane cea mai importanta dovada a existentei personajului Mara? Iata atasat aceasta poza. Memoria, daca nu imi joaca feste, imi spune ca acest instantaneu s-a produs cu doar cateva minute inainte ca celebrul deja “Maaaaraaaaa!!” sa se genereze eteric si sa loveasca in ecoul sistemului osos responsabil de auz si echilibru.
In mod absolut normal, as fi zis ca principiul logic “post hoc ergo propter hoc” ne-a indus in eroare, insa din ce in ce mai mult tind sa cred ca Mara “este” exclusiv si inclusiv datorita-gratie-multumita noua si mai ales din cauza aparitiei noastre pe plaja de la Vama Vecheeeee … in urecheeeee! Daca noi nu eram acolo, Mara teoretic nu exista. Continuand in stilul rationalismului descartes-ian si abandonand formularea de tip premisa/concluzie ajungem la o singura certitudine incremenita sur-place si in timp: Mara exista! Bazat pe aceasta, intrega scena a vietii si universului isi gaseste justificarea de care cu totii avem atata nevoie ca sa mai luam o gura din kkt-ul zilnic si sa il indulcim cu Theraflu raceala si gripa 🙂
In rest, desi nu i-am vazut niciodata fatza Marei, sunt convins ca de atunci si pana acum are cel putin green card in US of A si urmeaza sa isi “joace” singura carte pe care o are la ora actuala pentru a deveni celebra in America si in lume: sa il acuze pe Donald Duck, pardon Trump, ca a agresat-o sexual incercand sa o sarute necontrolat, sa ii ceara daune morale de 10 catralioane de US$ si sa aplice mai departe pentru viza, sa-si schimbe sexul si sa candideze in 2020 ca POTUS, primul presedinte LGBT… si parca a mai aparut o litera dar, cu scuzele de rigoare, nu sunt foarte familiarizat cu curcubeul alfabetic gay.
Na daca sunteti de acord cu mine, atunci va invit in cateva saptamani cel putin la ambasada Ro din De sa votati, daca nu cumva chiar la o demonstratie de strada in piata Victoriei sau mai degraba a Constitutiei. Pe aia cu ursuletzul sibian ati ratat-o, la fel ca majoritatea oamenilor intregi la minte 🙂 rip
Va salut,
bili-Sebant
Inline image

Aloha my friends,

Sebi, sa incepem cu recunostinta ce ti se cuvine pentru acest remember. Mara este aici, ad hoc, si, dupa schimbarea de sex, si a posteriori. In plus, dupa cum ziceai, pare sa se dea ad hominem.

Si acu’ ca ne-am reconvins ca exista si avem si jpg-ul evocator, sa lasam si buddismul sa vorbeasca despre enitatea in cauza:
“Mara is most often presented as a hideous demon, although sometimes is depicted as an enormous elephant, cobra or bull. When shown in an anthropomorphic (human) form he is usually represented riding an elephant with additional tusks. “
Da, cum mentionai, exista o latura religioasa in Mara doar ca nu e cea pe care ne-am dori-o. Mara nu este partenerul cu care sa te duci la moaste, iar daca o faci, s-a vazut la Iasi ce se poate intampla. Si s-a vazut chiar recent la stiri ca Mara te poate faci sa umbli cu ranita  cu 30 de moaste prin oras pacalindu-te ca ar fi doar “pentru inchinaciune”. Mara te poate prosti sa te detonezi impreuna cu impreuna-traitorii cu promisiunea ca vei avea vesnic rendez-vous cu zeci de fecioare. Mara te poate. Cu Mara te faci frate doar pana treci puntea.
Deci sa ne ferim de bucata amagitoare din Mara si sa strangem randurile in lupta electorala impotriva ei, a mortilor ei teleormaneni si trenurilor din Dusseldorf spre Bonn care intarzie in ziua alegerilor.

Forta cea Buna fie cu voi!
de Mitica